[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip: Regretăm că, acești colegi au fost folosiți ca piloni într-un joc care nu le aparține lor
19 Februarie

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip a anunțat că, decizia plecării din partid și din fracțiune a celor șase deputați a fost o decizie previzibilă, transmite CURENTUL. 
În cadrul unui briefing de presă, Pavel Filip a menționat că, cei șase deputați au procedat ca și în povestea lui Ion Creangă „Prostia omenească”.
„Vă spun pe această cale că PDM la moment nu negociază cu nimeni vreo coaliție, nici pe stânga și nici pe dreapta. Dacă va fi luată o asemenea decizie, va fi luată în mod transparent. Este evident că acest argument era doar un pretext, iar motivele reale sunt altele. Regret că, colegii nu au venit să-și exprime nemulțumirile în partid, dar au ales să fugă. Regret că în perioada de criză a PDM, unii dintre acești colegi, nu erau măcar în țară. Nu s-au implicat în alegeri, în consolidarea partidului. Poate au stat departe de PDM în speranța că el se va dezbina, dar când au văzut că nu s-a întâmlat acest lucru au devenit brusc activi. Da, între noi și ei sunt diferențe, dar nu de vectorul de dezvoltare a țării. PDM rămâne un partid pro-european și asta am confirmat în timp. Da, suntem diferiți, există diferență de viziune legate de democrație internă din PDM, modul de finanțare, de felul cum se face politică în RM. Regretăm că, acești colegi au fost folosiți ca piloni într-un joc care nu le aparține lor. Am luat act de plecarea lor și credem că este spre bine și pentru noi, și pentru ei”, a precizat Filip.
În context democratul s-a adresat către membrii formațiunii și simpatizanți.
„În ciuda acestor tulburări, mergem înainte, se consolidează. Vă spun cu tărie, acest gest al lor este un rezultat al reformelor pe intern al PDM. PDM va redeveni o forța puternică politică în RM. Nu ne abatem de la valorile noastre. PDM va continua această cale în continuare și vom deveni mai puternici”, a precizat democratul.
Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților