[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip: PDM mereu a fost ingredientul care a închegat coaliţiile pro-europene
8 Octombrie

Preşedintele PDM, Pavel Filip, a susţinut astăzi un discurs în cadrul Forumului Regional al PSD, menţionând că platforma aceasta oferă posibilitatea de a face un schimb de păreri referitor la teme de actualitate din regiune, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, liderul democrat a menționat că, extinderea Uniunii Europene este o preocupare cotidiană a guvernelor ţărilor care au aspiraţii europene, iar cei care sunt implicaţi direct în gestionarea relaţiilor cu UE se ciocnesc tot mai des cu elementul de incertitudine – fie că vorbim de Brexit, coeziunea transatlantică, relaţiile cu Rusia sau consolidarea curentelor euro-sceptice.

„De aceea, Republica Moldova, alături de partenerii estici, îşi doreşte un angajament strategic din partea UE. Pavel Filip a spus că implementarea acordurilor şi facilităţilor oferite de UE generează rezultate pozitive, precizând că în calitate de prim-ministru, în decurs de 3 ani şi jumătate, a străduit asupra implementării reformelor fundamentale interne, printre care crearea unui mediu de afaceri atractiv, precum şi a lansării mai multor programe sociale, orientate spre creşterea veniturilor şi nivelului de trai al cetăţenilor. Totodată, preşedintele PDM s-a referit la politizarea excesivă a relaţiilor cu UE în ultimă perioadă, precum şi la prevalarea percepţiilor asupra realităţilor”, se spune în comunicat.

Pavel Filip a spus că în perioada cât a condus Guvernul mereu a conştientizat că dialogul cu opoziţia este crucial într-o societate democratică. „În prezent, însă, actuala guvernare, formată din blocul ACUM – care se declară pro-european – şi de Partidul Socialiştilor, care deschis promovează interesele Moscovei, ignoră drepturile opoziţiei, urmărind scopul izolării Partidului Democrat de viaţa politică a Republicii Moldova. Din păcate, odată cu venirea la putere a noului regim, Republica Moldova a intrat într-o zonă gri pentru mulţi ani înainte. Cu fiecare zi de guvernare hibridă, Republica Moldova se duce tot mai departe de UE. Sub paravanul unor promisiuni şi declaraţii false lansate de actuala coaliţie, de fapt, ne pierdem ţara”, a declarat Pavel Filip.

Liderul democrat a spus că, PDM mereu a fost ingredientul care a închegat coaliţiile pro-europene, a acumulat experienţa necesară şi îşi doreşte consolidarea dialogului cu partidele din familia europeană, atât pe linie bilaterală, cât şi în cadrul PES şi alte formate multilaterale. „În contextul pericolelor la care este supusă securitatea în regiune, mizăm pe susţinerea dvs şi în menţinerea Republicii Moldova pe direcţia integrării europene, în speranţa că acest drum european va deveni, aşa cum l-am construit în ultimii ani, ireversibil”, a conchis preşedintele PDM.

Preşedintele PDM, Pavel Filip, Secretarul General al PDM, Alexandru Jizdan, şi Secretarul General Adjunct al PDM, Andrei Galbur, se află într-o vizită de 2 zile la Bucureşti, unde participă la Forumul Regional al PSD.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților