[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip: PDM e unica formaţiune serioasă din Moldova care poate oferi platforma necesară pentru un dialog constructiv între principalele forţe politice ale ţării
9 Noiembrie

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a făcut unele precizări privind plecarea sa de la guvernare, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru oficial.md, Pavel Filip a spus că fiind la guvernare, PDM a avut posibilitatea de a face un pas înapoi, demonstrând în baza exemplului propriu că acum nu e timpul pentru interese partinice sau orgolii personale.

„În primul rând, pentru că, nefiind implicaţi în campania electorală, noi ne-am concentrat exclusiv pe evaluarea obiectivă şi profesionistă a situaţiei din ţară. Şi vreau să vă spun că în această direcţie s-a muncit mult şi cu dedicaţie. În al doilea rând, pentru că, în ultimele luni, am avut un proces permanent de consultări cu cetăţenii şi ştim care sunt temerile lor, dar şi aşteptările pe care le au de la clasa politică actuală. În al treilea rând, pentru că, nefiind nici pe o parte, nici de alta a baricadelor politice, PDM e unica formaţiune serioasă din Moldova care poate oferi platforma necesară pentru un dialog constructiv între principalele forţe politice ale ţării. Şi nu în ultimul rând, pentru că, fiind la guvernare, PDM a avut posibilitatea de a face un pas înapoi, demonstrând în baza exemplului propriu că acum nu e timpul pentru interese partinice sau orgolii personale – e timpul compromisurilor rezonabile pornind de la interesul major al Republicii Moldova”, a spus Pavel Filip.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților