[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip, la ZEL Bălți: Nu există nimic mai important pentru un Prim-ministru decât să vadă că sunt locuri de muncă
24 Martie

Zona Economică Liberă Bălți (ZEL Bălți) a organizat, ieri-seara, un eveniment de celebrare a opt ani de la lansare, informează CURENTUL.

La eveniment a fost prezent și Premierul Pavel Filip, care a mulțumit conducerii Zonei Libere și întreprinderilor care își desfășoară activitatea în cadrul acesteia pentru contribuția la crearea unui mediu de afaceri atractiv și la dezvoltarea economiei naționale.

„Nu există nimic mai important pentru un Prim-ministru decât să vadă că sunt locuri de muncă, că oamenii lucrează în condiții bune, sunt hrăniți la locul de muncă și li se oferă transport”, a menționat șeful Executivului, urmare a vizitei întreprinse ieri la Bălți.

Premierul a accentuat că ZEL Bălți, care este cea mai tânără dintre cele șapte zone economice libere din țara noastră, este cea mai de succes. „Să atrageți cât mai mulți investitori în Republica Moldova pentru că noi avem nevoie de ei. Asta este filosofia acestui Guvern pe care l-am declarat că este un Guvern pro-business. Ne dorim să facem investiții sociale și investiții publice”, a spus Pavel Filip.

La rândul său, administratorul ZEL Bălți, Marin Ciobanu, a ținut să sublinieze că întreprinderile amplasate în ZEL Bălți contribuie nu doar la creșterea veniturilor la buget și la crearea a noi locuri de muncă, dar dau dovadă și de o responsabilitate socială mare, prin aportul la formarea cadrelor.

De menționat că, Zona Economică Liberă Bălţi a fost creată la 23 martie 2010. În opt ani de activitate, valoarea investițiilor în ZEL Bălți s-a majorat de la 6,7 până la 161,8 milioane de dolari, fiind create peste 6200 locuri de muncă. Pentru anul curent, rezidenții zonei au semnat deja contracte care presupun investiții de 110 milioane de dolari și crearea a încă 8000 de locuri de muncă.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților