[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip, la Kiev: „Avem o cifră marcantă de 25 de ani de cooperare între aceste două state”
13 Februarie

Premierul R. Moldova, Pavel Filip, aflat într-o vizită oficială la Kiev, s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Volodimir Groisman, transmite CURENTUL.

Premierii celor două state au semnat o foaie de parcurs privind dezvoltarea relațiilor de cooperare pentru anul 2017.

Premierul ucrainean a punctat că pe parcursul anului se va coopera pentru a îndeplini câteva puncte importante din foaia de parcurs.

„Am avut mai multe întâlniri cu Premierul R. Moldova și am convenit ca să rezolvăm problemele care apar pe parcursul anului 2017. În foaia de parcurs semnată am introdus 8 puncte prioritare pentru noi. Un subiect aparte ține de situația ecologică a râului Nistru și păstrarea ecosistemului acestuia”, a spus Premierul ucrainean.

Pavel Filip a reiterat disponibilitatea Moldovei de a sprijini Ucraina în conflictul de la Donbas, dar și parcursul european al celor două state.

„Avem o cifră marcantă de 25 de ani de cooperare între aceste două state. Avem relații bune cu Ucraina și un obiectiv comun – integrarea în familia europeană. Am discutat cu Premierul ucrainean mai multe aspecte ce țin de politică, economie și, cel mai important, subiectul privind rețeaua hidrologică de la Dnestrovsk. Am decis să creăm comisii care vor analiza riscurile, posibilitățile și rezolvarea problemelor apărute la acest capitol. Am discutat și despre reglementarea conflictului transnistrean. Aici avem disponibilitatea Kievului pentru negocierile în formatul „5+2”. Totodată, corpurile diplomatice din Ucraina pot avea sprijinul R. Moldova în rezolvarea conflictului din Donbas”, a spus Pavel Filip.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților