[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip la Conferința Globală a Turismului Vitivinicol: „Vinurile noastre au trecut prin multe și ne reprezintă pe noi ca popor”
6 Septembrie

Moldova este gazda celui mai important eveniment de talie internațională din domeniul turismului vitivinicol. Între 6 și 7 septembrie, la Chişinău se desfășoară cea de-a treia Conferință Globală a Turismului Vitivinicol, sub egida Organizației Mondiale a Turismului pe lângă ONU (UNTWO), în parteneriat cu Guvernului Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Coordonatorul și implementatorul local al evenimentelor din cadrul conferinţei este Agenția de Investiții a Republicii Moldova. Amploarea și importanța evenimentului la nivel internațional au garantat susținerea organizatorică din partea Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV) și a Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Premierul Pavel Filip a declarat că desfășurarea acestui eveniment  în țara noastră este o recunoaștere că am devenit o destinație vitivinicolă importantă pe harta turismului mondial, iar vinul moldovenesc este o carte de vizită a Republicii Moldova.

„Atunci când mergem în vizită peste hotare, este deja obligatoriu să luăm și o sticlă de vin moldovenesc. Avem vinuri aromate, vinuri diferite, dar vinuri foarte bune. Ca și noi, vinurile noastre au trecut prin multe și ne reprezintă pe noi ca popor. Atunci când guști un vin moldovenesc, poate înțelegi mai multe despre acest popor decât mesajele care pot fi transmise pe cale verbală”, a spus Pavel Filip.

Evenimentul reunește peste 200 de oaspeți din domeniul turismului vitivinicol din circa 60 de țări și constituie un prilej de promovare a imaginii țării noastre peste hotare. Premierul a menționat că fiecare cetățean poate să contribuie la acest lucru prin iubirea de țară.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților