[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip: „În RM sunt înregistrate 1028 de întreprinderi cu capital ucrainean, investițiile însumând mai mult de 281 milioane de lei”
6 Octombrie

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip și Prim-ministrul Ucrainei, Volodimir Groisman, participă astăzi la închiderea Forumului „Moldova Business Week 2017”, informează CURENTUL.

Pavel Filip a declarat că relațiile între RM și Ucraina sunt foarte bune.

„Până în prezent, Ucraina este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai țării noastre. Actualmente, în RM sunt înregistrate 1028 de întreprinderi cu capital ucrainean, investițiile însumând mai mult de 281 milioane de lei. Sunt sigur că acest eveniment va contribui la intensificarea cooperării investiționale și fluxului schimbărilor de mărfuri, schimbului comercial dintre țările noastre. Îmi exprim speranța că țările noastre vor dezvolta în continuare proiecte în cadrul parteneriatului economic deja existent și vor depune eforturi pentru eliminarea eventualilor obstacole. În acest sens, ambele Guverne iau în considerare problemele care există și una după alta încercăm să eliminăm”, a precizat Premierul.

Totodată, Pavel Filip a menționat că, RM, așa cum a făcut până acum de când a preluat mandatul de Premier, va intensifica activitățile pentru a îmbunătăți mediul de afaceri. „Nu ne vom opri, ba – dimpotrivă, vom continua să oferim posibilități de investiții pentru cei care doresc să facă aceste investiți în RM. Înțelegem foarte bine că, ca Guvernul să-și poată permite să facă investiții sociale trebuie să fie un Guvern pro-business”, a punctat Filip.

Șeful Guvernului ucrainean a subliniat că este onorat să viziteze țara noastră și că Ucraina rămâne un prieten al Moldovei. De asemneea, oficialul a menționat că ambele țări sunt în proces de implementare a agendei de integrare europeană, referindu-se la adaptarea legislației naționale și ameliorarea climatului investițional, îmbunătățirea sistemului financiar și bancar, transparența achizițiilor publice, dezvoltarea unor noi sectoare ale economiei.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților