[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip: „Fiecare se gândește la ratingurile sale de partid, dar nicidecum la cetățeni”
10 Decembrie

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip a calificat evenimentele precipitate după alegerile prezidențiale ca „o bătaie de joc”, informează CURENTUL.

„Eu înțeleg că în politică se fac multe jocuri, dar, în același timp, toți politicienii declară sus și tare că au grijă de popor și de țară. Atunci când se exagerează cu aceste tehnologii și jocuri politice, ulterior să se aștepte că vor fi taxați de cetățeni, atunci când vom merge în alegeri. Eu am impresia că exact când fasciștii părăseau orașele pe care le-au ocupat și dădeau foc la clădirile sau monumentele culturale, exact același lucru îl face acum PSRM împreună cu Șor – parcă ar pregăti terenul să-i transmită guvernarea, așa cum spun ei, cu toată responsabilitatea, doamnei Maia Sandu. Asta nicidecum nu înseamnă grija față de oameni sau grija de această țară”, a declarat Pavel Filip, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Din câte înțeleg – a mai spus democratul – toate tehnologiile lor politice: săptămâna aceasta să nu fie ședința Parlamentului, săptămâna viitoare să fie ședința Parlamentului, unde se vor discuta proiectele de legi în lectura a doua și cele care sunt populiste, din punctul meu de vedere – se fac pentru ca să dea acest cadou doamnei Maia Sandu, apoi să fie semnat decretul de promulgare de către domnul Dodon, iar legile Bugetului să fie lăsate pe data de 23-24 decembrie, astfel încât să fie votate de către coaliția PSRM-Șor și să rămână la discreția Președintelui care va fi inaugurat atunci – Maia Sandu. Asta este un joc politic. Fiecare se gândește la ratingurile sale de partid, dar nicidecum la cetățeni”, a menționat Filip.

Cristina Jicol

Inapoi la arhiva noutaților