[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip, după discuția cu Maia Sandu: Am avut o discuție deschisă
28 Decembrie

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM), în urma discuției cu șefa statului Maia Sandu, a declarat că nu privește alegerile parlamentare anticipate ca un scop în sine, informează OFICIAL.

„Am avut o discuție deschisă cu doamna Președinte, despre situația politică care s-a instalat într-un mod oarecare în Republica Moldova, despre posibilitatea alegerilor  parlamentare anticipate. Aici, noi suntem pe aceeași idee cu doamna Președinte — avem nevoie de alegeri parlamentare anticipate luând în considerație toate lucrurile care s-au întâmplat în acest Parlament, aici mă refer la trecerea deputaților dintr-o formațiune politică în alta”, a declarat liderul PDM, Pavel Filip.

În același timp, el a ținut să precizeze: „Noi nu privim alegerile parlamentare anticipate ca un scop în sine, întrebarea de bază pe care ne o punem noi este „Ce se întâmplă în toată această perioadă în Republica Moldova, cine gestionează criza pandemică/economică, cine pregătește țara pentru alegeri parlamentare libere și corecte”. Anume răspunsurile la aceste întrebări reprezintă întrebarea numărul 1 și apoi vorbim despre alegerile parlamentare anticipate”, a declarat Filip.

Totodată, democratul a spus că mai întâi este nevoie de un plan anti-criză și o echipă anti-criză. „Important este ca cineva să controleze situația de criză, în condițiile în care miniștrii-cheie din guvern vor pleca. Am menționat o dată în plus că PDM va susține eforturile de curățare a clasei politice, de care este urgentă nevoie. În caz contrar, viitorul parlament s-ar putea pomeni cu probleme mult mai grave și aceeași configurație sau chiar o configurație mult mai bizară”, a conchis Filip.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților