[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip, despre târgul de Crăciun, organizat de Guvern: „Ne-am propus să aducem peste 4 mii de copii aici”
7 Decembrie

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a oferit astăzi mai multe detalii despre „Târgul de Crăciun”, organizat, în premieră, de Guvern. Acesta este amplasat pe str. 31 august 1989 din centrul Capitalei, informează CURENTUL.

Pavel Filip a declarat că, „Târgul de Crăciun” este un eveniment care vine cu schimbare de atitudine și cu schimbarea de mentalitate.

„Vrem ca, anul acesta, chișinăuienii, cetățenii RM, să simtă atmosfera de sărbătoare, exact ca și în marele orașe europene. Știm că mai există multe probleme, dar trebuie să mergem pe această schimbare de mentalitate, eu așa o cataloghez, chiar dacă avem probleme sociale, trebuie să investim și în a putea sărbători – pentru a putea oferi posibilitatea cetățenilor, în timpul sărbătorilor, să se simtă bine, confortabil, să simtă bucuria sărbătorilor. Ne-am propus anul acesta, pe str. 31 august 1989, să amenajăm pomii, să creăm atmosferă de Crăciun, prin căsuțe, unde veți avea posibilitatea să cumpărați suvenire, dulciuri, vin fiert. Copiii se vor putea bucura de cel mai mare patinoar din RM, de un carusel, care pretindem să fie cel mai frumos”, a precizat Filip.

Premierul a menționat că și-au propus ca la acest târg de Crăciun să aducă peste 4000 de copii, din toate colțurile din RM. „Ne-am propus să aducem peste 1500 de copii din internate, din instituțiile cu nevoi speciale, peste 1000 din regiunea transnistreană, ca să ne bucurăm împreună. O să le oferim acestor copii posibilitatea gratis să utilizeze patinoar, caruselul și, desigur, fiecare dintre ei va primi cadou de la Moș Crăciun. Acest Târg este pentru dvs., pentru toți cetățenii RM. Obiectivul nostru principal a fost ca fiecare dintre noi să se bucure, de această sărbătoare, dar în același timp, să privească cu speranță în anul viitor”, a conchis Filip.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților