[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip, despre reforma sistemului de pensii: „Poate duce la falimentul sistemului”
22 Decembrie

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, menționează că revenirea la vârsta anterioară de pensionare ar putea avea consecințe dezastruoase, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru realitatea.md, Pavel Filip a spus că se poate ajunge și la falimentul sistemului.

„…reforma sistemului de pensii, consecințele pot fi dezastruoase. Deși sună bine la prima vedere, cei care înțeleg măcar puțin domeniul știu că în cel mai bun caz, vom avea pensii mai mici pentru un număr mai mare de pensionari, iar în cel mai rău caz, falimentul sistemului. Reformele adevărate sunt cele dureroase și uneori neplăcute. Am certitudinea că am construit un sistem de pensii corect și echitabil, în care deputați, miniștri sau procurori nu mai au pensii de câteva ori mai mari decât profesorii sau medicii. Am construit toate acestea atent și cu grijă, cărămidă cu cărămidă, iar astăzi, din păcate, această coaliție monstruoasă crede că a scos o cărămidă, dar, în realitate, construcția riscă să se prăbușească. Vor avea de suferit oamenii, dar lor nu le pasă”, a spus Pavel Filip.

Amintim că săptămâna trecută, Parlamentul a votat pentru micșorarea vârstei de pensionare, pentru bărbați 62 ani și pentru femei 57.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților