[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip către ANRCETI: „Să scrie minciuni, cel puțin, nu face față unei agenții”
18 Octombrie

Premierul Pavel Filip a solicitat, la ședința trecută a Cabinetului de miniștri, Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice (ANRCETI) să vină cu un raport de prezentare a tot ceea ce se întâmplă în privința respectării condițiilor de licență pentru operatorii de telefonie mobilă, informează CURENTUL.

În debutul ședinței de astăzi, Pavel Filip a declarat că a primit acest raport, însă – cu multe semne de întrebare.

„Faptul că azi aprobăm demisia directorului ANRCETI, nu însemnă că problema s-a rezolvat. O să vă rog, domnule Tarlev, pentru că aveți tangență directă cu Agenția, să formați o comisie de anchetă și să vedeți și funcționarii care au scris acest răspuns pe ce s-au bazat. Eu spuneam, dvs., ați uitat că eu am avut mandat de ministru al TIC, să scrieți minciuni cel puțin nu face față unei agenții. Din scrisoarea pe care ați scris-o dvs. că ANRCETI a monitorizat în permanență respectarea de către furnizorii a condițiilor, precum și a analizat cu răspundere valorilor parametrilor de calitate, etc… Eu doar cunosc că, agenția nu are echipamentele necesare pentru a face acest lucru. Între timp, când am primit răspunsul, eu am vorbit cu cei de la Centrul Național pentru Frecvențe Radio, care ne-au spus că nu au fost solicitați anul acesta pentru a petrece măsurări”, a precizat Premierul.

Totodată, Pavel Filip a cerut ca, comisia de anchetă, care va fi formată, să vină la ședința următoare cu un raport.

„Eu am spus și data trecută: nu stați comod în fotoliile de la Agenție și vă bazați pe rapoartele prezentate de către operatori. Eu nu am făcut referință la alții care se plâng pe calitatea serviciilor, dar eu, personal, pot să vă arăt drumurile pe care cade rețeaua și nu este legătură”, a conchis Premierul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților