[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip a discutat cu Președintele României și cu Comisarul european pentru politica de extindere și vecinătate
28 Septembrie

Aspecte ce țin de valorificarea deplină a parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și România au fost discutate în timpul întrevederii dintre prim-ministrul Pavel Filip și președintele României, Klaus Iohannis. Întâlnirea a avut loc în marja sesiunii a 73-a a Adunării Generale a ONU, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, cei doi oficiali au trecut în revistă principalele evenimente în relaţiile bilaterale, cu accent pe dimensiunea integrării europene, în contextul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019. Dialogul politic dinamic dintre țări este confirmat de contacte intense atât la nivelul interministerial, cât şi la nivelul administrației publice locale.

Premierul Pavel Filip a mulțumit României pentru sprijinul constant acordat atât în realizarea agendei europene, cât şi în implementarea proiectelor bilaterale strategice de interconexiune a reţelelor de gaze naturale şi electrice, de dezvoltare a infrastructurii în domeniul transporturilor, precum și de reconstrucție a grădinițelor din Republica Moldova. Părțile au discutat și despre posibilitatea eliminării tarifelor la roaming între cele două state.

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat importanţa acordată de autorităţile României relaţiilor de parteneriat strategic cu Republica Moldova, încurajând reformarea justiţiei și statului de drept, dar şi lupta împotriva corupţiei.

klus klaus2 klaus

De asemenea, Premierul a avut discuții și cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru politica de extindere și vecinătate.

„Ca să fie clar, Uniunea Europeană rămâne singura noastră opțiune, singurul nostru plan. Am avut o discuție sinceră cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica de extindere și vecinătate, dar și un bun cunoscător al situației din țara noastră. Nu e ușor, avem urcușuri și coborâșuri, dar relația noastră cu UE este una de durată, una la care nu renunțăm. Locul nostru este în Europa”, a scris pe o rețea de socializare Pavel Filip.

hahn2 hahn1 hahn

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților