[ X ]
[ X ]
[ X ]
Patrupedul Poliției de Frontieră a decospirat încercarea a doi moldoveni de a introduce în țară marijuana
12 Ianuarie

Patrupedul Poliției de Frontieră Amy a dat în vileag doi cetățeni moldoveni care intenționau să introducă în țară, camuflate asupra lor, plicuri cu substanță, după miros și culoare asemănătoare marijuanei. Persoanele, fiind descoperite, și-au recunoscut intențiile și ilegalitatea comisă, transmite CURENTUL.

În punctul de trecere Otaci-Moghiliov-Podolskii, pe direcția intrare a pistei pietonale s-au apropiat pentru controlul de rigoare la traversarea frontierei doi amici, locuitori ai orașului Otaci. La existența unui material informativ-operativ, parvenit în adresa polițiștilor de frontieră din Direcția regională Nord, s-a acționat prompt împreună cu câinele de serviciu Amy, care a și semnalat indici de nereguli. Bărbații cu vârste de 18 și respectiv 41 ani au fost reținuți și în colaborare cu vameșii s-au întreprins verificările adiționale.

Urmare a examinării corporale, echipa mixtă a depistat două pachețele de dimensiuni diferite, cu substanță de culoare verde mărunțită ce prezenta miros specific marijuanei. Unul din plicurile de polietilenă transparent a fost găsit în mâneca stângă a unuia dintre cetățeni care susține că a acceptat să fie curier la rugămintea unei cunoștințe, iar asupra celuilalt în buzunarul drept al blugilor. Cel din urmă a recunoscut că a procurat substanța de la un străin din Ucraina.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților