[ X ]
[ X ]
[ X ]
Patru partide au format blocul comun ”Împreună”
15 Aprilie

Partidul Schimbării, Partidul Platforma „Demnitate şi Adevăr”, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) și Liga Orașelor și Comunelor (LOC) au anunțat formarea unui bloc comun, denumit Blocul „Împreună”.

Totodată, partidele au lansat astăzi un proces larg de consultare a unui „pact pentru Europa”.

Prin acest document se propune tuturor forțelor proeuropene „să-și asume public obligația de a contribui la integrarea europeană drept obiectiv startegic național al Republicii Moldova”.

Liderul Cub, Igor Munteanu a precizat că Pactul este deschis și altor personalități, grupuri politice și sociale.

„Sigla Blocului este o salbă de stele asemanătoare drapelului UE, de la foarte mici, ascendente, până la stele în toată strălucirea, simbolizând prin evoluția lor drumul spinos care ne așteaptă în efortul de aderare. Prima acțiune a Blocului de azi a fost semnarea unui Pact pentru Europa, un document politic similar acordului de la Snagov, care definește angajamentul partidelor autentic europene pentru spațiul de prosperitate și convergenta a Uniunii Europene. Pactul este deschis și altor personalități, grupuri politice și sociale, fără a fi un monopol politic al unui partid politic anume. Este un angajament solid pe termen lung, până când aderarea la UE va fi singura regulă care contează, moștenire următoarelor generații”, a menționat Munteanu.

Inapoi la arhiva noutaților