[ X ]
[ X ]
[ X ]
Patru decese și peste 800 de cazuri de COVID, înregistrate în Moldova, săptămâna trecută
3 Ianuarie

Pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 838 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 152 în regiunea transnistreană), cu o creștere cu 16,1% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia și a constituit 28,8 cazuri la 100 mii populație. În rândul copiilor, au fost confirmate 86 de cazuri, din numărul total. Totodată, au fost raportate patru cazuri de deces (la doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 42 și 81 de ani) asociate cu infecția COVID-19.

Specialiștii recomandă și în continuare respectarea măsurilor de protecție (păstrarea distanței sociale, evitare locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă, inclusiv igiena mâinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de trai, la locul de muncă, de educație și învățământ, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale) și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19 (febră, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare, rinoree, sau nas înfundat, cefalee, frisoane, senzație de slăbiciune sau oboseală).

Vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces. Adresați-vă la medicul de familie pentru a beneficia de acest vaccin.

 

Inapoi la arhiva noutaților