[ X ]
Patru copii s-au intoxicat cu CO în urma exploatării sobelor defecte
13 Octombrie

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI raportate din subdiviziunile teritoriale, doi copii cu vârstele de 6 și 8 ani au primit intoxicări cu CO, transmite CURENTUL.

Cazul a avut loc azi dimineață la ora 5:00 într-o gospodărie din localitatea Dobrogea Nouă, raionul Sângerei. Din primele informații s-a stabilit că băieții s-au simțit rău, iar părinții au alert serviciile medicale. Cel mai probabil minorii au inhalat monoxid de carbon după ce soba din casă a lucrat pe parcursul nopții. Copii au fost internați în spitalul din mun. Bălți pentru îngrijiri medicale.

Toate circumstanțele acestui caz urmează  a fi elucidate.

Alți doi copii, o fetiță în vârstă de 7 ani și fratele acesteia de 10 ani  au avut nevoie de îngrijire medicală după ce soba din casă a emanat gaze toxice, iar părinții au alertat serviciile de urgență. Cazul a avut loc ieri dimineața într-o gospodărie de pe str. Belicov din mun. Bălți.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndemnă oamenii să respecte regulile de exploatare a sobelor.

Specialiștii recomandă ca sobele să fie verificate înainte de utilizare, iar persoanele să aerisească bine încăperile. Mai mult, pompierii atenționează oamenii să stingă focul din sobă pe parcursul nopții.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților