[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Patru cetățeni ai Siriei, reținuți repetat la frontiera moldo-română
6 Decembrie

Polițiștii de frontieră din Toceni au reținut patru cetățeni ai Siriei, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Republica Moldova în România. Străinii sunt la a doua tentativă de a ajunge ilegal într-un stat European, transmite CURENTUL, cu referire la un comunicat.

Conform informațiilor, în data de 4 decembrie, ora 22:20, prin intermediul serviciului Dispecerat al IGPF a parvenit informarea precum că cinci cetățeni străini nu s-au prezentat la Centrul de cazare pentru solicitanți. Operativ, informația a fost diseminată în toate subdiviziunile de frontieră, inclusiv anunțați și colegii din statele vecine.

Ieri, 5 decembrie, în jurul orei 02:50, în urma unui schimb de informații cu polițiștii de frontieră români, pe segmentul de competență al Sectorului Poliției de Frontieră Toceni și cel învecinat – SPF Leova, a fost inițiată o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale. Mai multe echipe mobile ale Poliției de Frontieră au intervenit la verificările și căutările de frontieră. În rezultat, pe direcția localităților Toceni – Berezeni, polițiștii de frontieră au depistat patru cetățeni străini și un mijloc de transport, care ar fi ajutat la deplasarea acestora până în zona de frontieră.

În cadrul verificărilor de la fața locului, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt patru cetățeni ai Siriei, cu vârste cuprinse între 25 și 31 de ani. Tinerii dețineau asupra lor permise de ședere legală pe teritoriul Republicii Moldova, iar la verificarea datelor de identitate a fost constatat că de fapt sunt persoanele care nu s-au prezentat la Centrul de cazare pentru solicitanți. Au fost anunțați reprezentanții BMA al MAI.

Din informațiile polițiștilor de frontieră români, cel de-al cincilea sirian și un alt cetățean al Turciei au fost reținuți pe teritoriul României.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cei patru cetăţeni străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Inapoi la arhiva noutaților