[ X ]
[ X ]
[ X ]
Patentarii vor putea solicita ajutorul de șomaj de 2 775 lei
29 Aprilie

„Entitățile comerciale nealimentare și-au reluat activitatea, dar și oamenii au permisiunea să meargă prin parcuri, reiterez, însă, că acest lucru nu înseamnă relaxare. Suntem încă în situația de risc”. Declarația a fost făcută de Președintele țării, Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă, transmite CURENTUL.

„În cazul în care nu vor fi respectate recomandările, vom fi nevoiți să revenim la unele restricții. Am văzut că unii cer anularea sacțiunilor și resctricțiilor. Dacă le anulăm, nu excludem ca la toamnă să avem un nou val. O parte din societate ne solicită să fim mai duri. Celor din organele de forță le solicit să fie corecți față de cetățeni, dar și cetățenilor să fie înțelegători și să nu încalce regulile”, a spus Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon anunță că, împreună cu Premierul Ion Chicu, au decis ca pantentarii, care nu au acum activitate, să poate solicita ajutorul de șomaj de 2 775 lei.

În privința interpretărilor ce țin de politca bugetar fiscală și acordurile de credit, Igor Dodon a spus că acei care au contestat la CCM, probabil vor anularea taxei de 9 euro pentru zborurile avia în bugetul de stat.

În privința suspendării Acordului cu Federația Rusă, Președintele a spus că statul are nevoie de resurse, iar în caz contrar nu vor fi bani pentru drumuri, pentru susținerea agenților economici, compensațiile la credite, plățile sociale etc..

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților