[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pașapoarte mai ieftine și fără restricții sau documente confirmative
15 August

Agenția Servicii Publice anunță că, începând cu ziua de astăzi, 15 august 2022, toți cetățenii Republici Moldova își pot perfecta pașapoartele fără restricții și fără a prezenta documente confirmative, în cazul când comandă pașapoarte în regim de urgență, informează CURENTUL.

Amintim că, începând cu 1 august 2022, tariful la perfectarea pașaportului în termen de 20 de zile lucrătoare a fost diminuat de la 850 lei la 650 lei.

Totodată, cetăţenii pot să-şi perfecteze două pașapoarte concomitent sau să solicite al doilea act, chiar dacă au deja unul valabil. Restricțiile privind eliberarea pașapoartelor au fost anulate în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale nr.32 din 08 august 2022.

Potrivit legislației în vigoare, cetățenii RM își pot perfecta pașaportul la orice centru multifuncțional, indiferent de înregistrarea la domiciliu sau reședință, atât în baza programărilor prealabile, cât și conform principiului rândului viu.

Pentru a perfecta un pașaport vă puteți programa prin intermediul:

Serviciul de programare oferă o previzibilitate cu privire la data și timpul deservirii, se oferă în mod gratuit și este disponibil 24 de ore, în funcție de programul de lucru al oficiului.

Inapoi la arhiva noutaților