[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS vrea evaluarea măsurilor întreprinse de Guvern în vederea prevenirii și combaterii epidemiei de COVID-19”
28 Aprilie

„Colegii mei din Parlament înregistrează astăzi un proiect de hotărâre a Parlamentului pentru constituirea unei comisii de anchetă pentru evaluarea măsurilor întreprinse de Guvern în vederea prevenirii și combaterii epidemiei de COVID-19”. Aceasta declară lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, transmite CURENTUL.

„Această comisie urmează să analizeze, pas cu pas, deciziile, acțiunile și inacțiunile Guvernului pentru a identifica vinovații de această situație dezastruoasă”, adaugă Sandu.

„Protejarea medicilor nu a fost și nu este o prioritate a acestui Guvern: spitalele nu au fost dotate cu suficiente măști, mănuși și costume de protecție, protocoalele au fost făcute cu mare întârziere, personalul medical nu este testat regulat, iar ultima decizie cu privire la medicii de familie și asistenții medicali pune capac la toate. Această lipsă de responsabilitate nu mai poate fi tolerate”, mai comunică ea.

„887 de lucrători medicali infectați! Mai mult, ne scriu unii medici că nu sunt testați chiar dacă se simt rău. Aceasta înseamnă că numărul celor bolnavi este și mai mare. Între timp, Guvernul vine cu o decizie total irațională – să pună în responsabilitatea medicilor de familie și asistenților medicali prelevarea probelor pentru testarea COVID-19. Aceasta va duce la îmbolnăvirea a și mai multe cadre medicale și la colapsul întregii asistențe medicale primare”, susține, în același timp, lidera PAS.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților