[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS: Sunt 3 ani în care construim Europa la noi acasă
11 Iulie

Partidul Acțiune și Solidaritate are 3 ani de guvernare. Formațiunea spune că sunt 3 ani în care construiesc Europa la noi acasă.

În această perioadă, PAS spune că a reușit să scoată țara din izolare internațională, a făcut pași decisivi pentru aderarea la Uniunea Europeană, care recent au culminat în deschiderea oficială a negocierilor cu UE.

„În 3 ani de guvernare, am început proiecte masive de dezvoltare a țării: am construit/renovat 700 de km de drumuri naționale, locale și regionale, am construit 800 de km de apeduct și 100 km de canalizare în toată țara, 700 km de iluminat stradal.

Am renovat circa 200 de școli și grădinițe, am investit deja 3 miliarde de lei în sistemul de sănătate și alte 500 de milioane de lei în universități și colegii.

Am reușit să majorăm mai multe prestații sociale, printre care pensiile, alocațiile pentru veterani, indemnizația la nașterea copilului. Am majorat salariile pentru mai multe categorii de bugetari, printre care medici, învățători, profesioniști din domeniul culturii. Am dublat bursele pentru sportivii de performanță.

Am început să digitalizăm serviciile publice pentru antreprenori, am lansat programe de ajutor pentru antreprenori, am oferit sume record în subvenții pentru agricultori.

Am redus de 10 ori numărul șomerilor care beneficiază de alocații sociale și doar în 2024 am plasat în câmpul muncii circa 8 mii de oameni care anterior nu aveau de lucru.

Ne-am diversificat sursele de aprovizionare cu gaze naturale și, pentru prima dată în istoria țării, nu mai putem fi șantajați energetic și putem alege sursele de gaze și energie electrică, fără condiții politice”.

Președintele PAS, Igor Grosu: „De 3 ani Republica Moldova merge neclintit pe calea de aderare la Uniunea Europeană. Tot ce facem, o facem pentru cetățenii noștri, pentru copiii noștri. Facem lucruri pentru viitorul nostru, să ajungem în marea familie europeană, familia păcii, a prosperității și a respectului față de om”.

Premierul Dorin Recean: „Acum doi ani nimeni nu credea că vom fi în poziția în care să deschidem negocierile de aderare. Iată că s-a întâmplat și avem nevoie de participarea fiecăruia, avem nevoie de consolidarea societății în jurul acestui obiectiv foarte important. Guvernul are un plan foarte clar și detaliat ca în următorii cinci ani Republica Moldova să fie de nerecunoscut”.

Raportul poate fi văzut aici: https://raport.unpaspentru.md/realizarile-guvernarii-pas/

FB_IMG_1720691196047 FB_IMG_1720691197966-768x511 FB_IMG_1720691199435-768x533 FB_IMG_1720691201470-768x542

Inapoi la arhiva noutaților