[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS: Solicităm excluderea de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CMC din 5 martie a proiectului de decizie privind achiziționarea autobuzelor
4 Martie

Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC), în cadrul unei conferințe de presă, a solicitat excluderea proiectului de decizie pentru achiziționarea autobuzelor din Belarus, informează CURENTUL.

Vicepreședintele fracțiunii, Alexandru Trubca, a comunicat mai multe detalii: „Săptămâna trecută, la începutul ședinței CMC, Primarul Ion Ceban a dat citire unei note informative, prin care a informat Consiliul municipal despre intenția sa de a achiziționat 100 de autobuze din Belarus. Vineri, am recepționat tot setul de acte, aferent acestei note informative și am constatat cu stupoare că pentru achiziționarea celor 100 de autobuze se inițiază contractarea unui credit comercial în sumă de două sute de milioane de lei de la o bancă privată din Moldova”.

Consilierul Roman Cojuhari a declarat că inițiativa dată nu a fost supusă nici unei forme de consultări publice: „La fel, nu este prezentat sub nici o formă planul de contractare a creditului. Se creează impresia că domnul Ceban are interes personal în achiziționarea autobuzelor, anume din Belarus. De altfel, nu ne putem explica ardoarea cu care achiziționează aceste autobuze”.

Alexandru Trubca, prin urmare, a comunicat: „Fracțiunea PAS solicită ca proiectul de decizie dat să fie supus dezbaterilor Consiliului. În final, solicităm excluderea de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CMC din 5 martie a proiectului de decizie privind achiziționarea autobuzelor. În cazul în care nu va fi exclus, fracțiunea PAS va părăsi ședința în semn de protest și va contesta pe toate căile decizia dată, în cazul în care va fi aprobată”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților