[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS propune un proiect de lege care să protejeze instituțiile importante în stat
9 Ianuarie

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) vine cu un proiect de lege care să asigure protecție instituțiilor importante în stat față de investiții și proprietari dubioși, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PAS, Maia Sandu, a menționat că acest proiect se referă la Aeroportul național, Moldtelecom, protecția datelor și stocarea acestora, transportul feroviar, etc..

„Am văzut încercări de transmitere a unui contract de importanță națională din mâinile unor oameni, în mâinile altor oameni dubioși. Noi propunem modificări pentru a împiedica aceste tranzacții. Dacă ar exista reglementarea pe care o propunem, autoritățile trebuie să aibă dreptul să vadă dacă noul proprietar nu are și nu prezintă pericol pentru securitatea R. Moldova”, a spus Maia Sandu.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a prezentat 3 aspecte ale modificărilor propuse.

„1 — proiectul introduce în legea națională conceptul de clauză de schimbare a controlului. 2 — definirea domeniilor strategice de importanță pentru securitatea statului când cineva vrea să vină să investească în R. Moldova. 3 — interdicții exprese pentru companiile offshore de a participa în procesul de privatizare a bunurilor publice. Legea prevede interdicții pentru cei care au fost implicați în diverse cazuri corupționale sau când există un risc în viziunea celor care acordă contractul”, a spus Sergiu Litvinenco.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților