[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS: Prin Legea cetățeniei „prin investiție” se va amplifica spălarea banilor
17 August

Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS) susține că Legea cetățeniei prin investiție, votată în Parlament, autorul căreia este Andrian Candu, Președintele Parlamentului, pune în pericol atât securitatea statului, cât și siguranța cetățenilor din țară, informează CURENTUL.

Secretarul general al PAS, Igor Grosu, a argumentat de ce această lege are un impact negativ asupra societății.

„Totul este foarte simplu, legea permite acordarea cetățeniei Republicii Moldova străinilor. Aceasta o întâlnim și în alte state, dar nicăieri nu există așa lege cum a fost aprobată de către Parlamentul nostru. În țările în care se acordă investiții directe în afaceri, dar nu în împrumuturi de stat – așa cum este în cazul Republicii Moldova, se încearcă a se smulge bani din bugetul de stat, să ne transforme într-un refugiu de capital, suspectat de bani murdari, în care investitorii străini nu sunt siguri că nu vor fi furați”, a menționat Grosu.

Dan Perciun, președintele PAS Youth, a subliniat că respectiva lege este una formală, care comportă mai multe riscuri. „Ea reprezintă un mod de a atrage investițiile, însă este o lege formală, motivele adevărate ale acestei legi sunt altele. Din perspectiva noastră, există două riscuri, pe care și CNA le-a sesizat. Legea pune în pericol securitatea statului R. Moldova, va deveni un coridor pentru terorism. Și, totodată, amplifică spălarea banilor din țară”, a spus Perciun.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților