[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS, la Președinție: Cerem lui Dodon să nu semneze decretul de numire a judecătorului Clima în funcție de conducere
3 August

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), astăzi, a desfășurat un flashmob la Președinție în cadrul căruia l-a îndemnat pe Președintele țării, Igor Dodon, să nu semneze decretul de numire a unui judecător în funcție de conducere, transmite CURENTUL.

Potrivit deputatului Sergiu Litvinenco, anterior, Vladislav Clima a anulat alegerile locale în mun. Chișinău. „Nimeni nu și-a permis acest lucru. Noi nu avem nevoie de astfel de justiție. Pledăm pentru o justiție independentă, care să aplice corect legea, indiferent de cine a fost încălcată”, a spus Litvinenco.

Deputatul Igor Grosu afirmă că se construiește astfel un puzzle care se numește fraudarea alegerilor.

„Nu era să ne amintim de acest Clima dacă nu apărea pe scenă. Vedem cum judecători de teapa lui încep să fie promovați în funcții de conducere. Înțelegem că asta poate fi parte a unui puzzle care îl construiește Dodon. Acest puzzle se numește fraudarea alegerilor”, a spus Grosu.

La rândul său, liderul PAS, Maia Sandu, a punctat că „justiția le va cere socoteli tuturor”. „Cerem acestui personaj să nu-l numească pe acest judecător într-o funcție de răspundere. Oricum nu-l va salva. Nu-l va salva nici Clima, nici alți judecători și procurori corupți. Lista păcatelor lui Dodon e prea mare. Oamenii înțeleg că sărăcia lor se trage din hoția lui Plahotniuc, Dodon, Clima și alții. Dodon nu-și mai poate ascunde păcatele. Justiția o să ajungă să le ceară socoteli tuturor”, a spus Maia Sandu.

Cristina Parfeni

clima-corectat-pt-site-847x477

Inapoi la arhiva noutaților