[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS, la Judecătoria Chișinău: „Halal de această justiție”
15 Ianuarie

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a organizat, astăzi, un flashmob, în fața Judecătoriei Chișinău, exprimându-și dezacordul față de justiția din Republica Moldova, informează CURENTUL.

Preşedintele Organizaţiei teritoriale Chişinău a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea, a vorbit despre rolul flashmob-ului în fața Judecătoriei.

„Am venit aici pentru a cere elucidarea cazului Șor și cerem ca, într-un final, să fie făcută lumină asupra acestui caz. În final, noi avem raportul nr. 1, avem acum și raportul nr.2, astfel în ambele, practic, noi vedem persoana domnului Șor ca o persoană care se face vinovată în mare măsură de furturile ce au avut loc în cazul miliardului. Noi cerem elucidarea cazului până la capăt cu condamnarea sau necondamnarea, în caz de nu va fi găsit vinovat într-un final, dar cerem să fie făcută lumină”, a precizat el.

Vice-președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Păpușoi, a oferit mai multe detalii cu privire la dezacordul PAS. „Noi am contat foarte mult că justiția ne va auzi, că se va prezenta – fie Președintele Judecătoriei, fie, cel puțin, purtătorul de cuvânt, din păcate dumnealor nu consideră de cuviință să vină să discute cu noi. Astfel, noi calificăm acest gest drept o apărare a intereselor domnului Șor și a justiției selective, care este la cheremul domnului Plahotniuc. Noi am venit astăzi să ne exprimăm dezacordul față de această tărăgănare vădită a dosarului Șor, care de 7 luni este în proces de traducere, deci 120 de pagini de text din română în rusă pot fi traduse lesne în câteva zile. Data trecută, ne-am oferit noi să traducem acest dosar, pentru ca ei ulterior doar să-l verifice. Această ofertă a noastră rămâne în vigoare, noi suntem gata să le oferim aceste servicii. Dacă acest stat Republica Moldova nu poate traduce un dosar, dacă aceasta este calitatea justiției din RM, atunci halal de această justiție. Noi vedem că această tărăgănare se face intenționat pentru ca domnul Șor să ajungă deputat la sfârșitul anului, astfel nefiind condamnat definitiv”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților