[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS insistă pe demiterea lui Ciocoi: Vom pregăti o nouă moțiune simplă
2 Martie

Deputatul din fracțiunea „PAS, Blocul ACUM”, Sergiu Litvinenco, a anunțat că vor pregăti o nouă moțiune simplă ce vizează ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Sergiu Litvinenco a scris că moțiunea o vor depune la prima ședință a Parlamentului.

„Acțiunile nesăbuite ale lui Dodon manifestate atât în ceea ce privește nesoluționarea revendicărilor sociale ale celor care au apărat independența Republicii Moldova, cât și de păstrare în funcție a ministrului de externe Ciocoi care i-a jignit în cel mai iresponsabil mod pe acești oameni, au determinat protestul legitim al combatanților. Suntem ferm convinși că Ciocoi trebuie demis din funcție. De aceea, vom pregăti o nouă moțiune simplă pe care o vom depune la prima ședință a Parlamentului. Facem apel către toţi deputaţii să semneze această moţiune”, a scris Litvinenco.

În context, președintele grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, a anunțat că vor susține moțiunea repetată împotriva ministrului Ciocoi. „Grupul parlamentar PRO MOLDOVA va susține moțiunea repetată împotriva ministrului Ciocoi, care a încercat să fenteze istoria și să re-interpreteze adevărul. În același timp, condamnăm decizia foștilor colegi din PDM care s-au opus introducerii precedentei moțiuni pe ordinea de zi a ședinței plenului. Sperăm că de această dată nu vor fi „găsite” motive pentru a nu supune moțiunea dezbaterilor în plenul Parlamentului”, a mai scris Candu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților