[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS face lumină! Iată de unde au venit banii în 2016 și pe ce au fost cheltuiți!
11 Aprilie

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) din Republica Moldova a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia și-a prezentat cheltuielile pentru anul trecut, dar și modalitatea de finanțare a partidului în anul 2016, informează CURENTUL.

Maia Sandu, președintele PAS, a declarat că finanțarea transparentă a partidelor reprezintă un ingredient principal într-o societate democratică.

„E nevoie de resurse financiare pentru a promova mesaje și soluții la problemele cu care se confruntă societatea. Din păcate, anumite grupuri de interese utilizează sume enorme în campania electorală, pentru a accede la putere și folosesc ilegal banii publici pentru a se menține acolo. Modul cum adună și utilizează banii publici determină modul cum va servi partidul respectiv societatea”, a menționat ea.

Igor Grosu, secretarul general al PAS, a oferit mai multe detalii despre finanțarea PAS pe parcursul anului 2016.

„Finanțarea a început în lunile iunie-iulie, 2016. Per total, grație cetățenilor și simpatizanților, noi am reușit să cheltuim 1 900 819 lei și 10 bani. Bugetul este compus din trei componente: donațiile de la persoane fizice și membrii PAS, de la persoane juridice, dar cea mai mare parte a venit de la simpli cetățeni. Circa 79 % din suma totală a fost cheltuită pentru campania electorala propriu –zisă”, a declarat Grosu.

Totodată, Maia Sandu a declarat că, clasa politică din Republica Moldova se poate schimba pozitiv doar prin respectarea legii. „Noi vom veni cu propuneri ulterioare la acest subiect, toate partidele politice trebuie să se conformeze legii și să insiste pe aplicarea ei”, a subliniat liderul PAS.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților