[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS din CMC își propune elaborarea cadastrului spațiilor verzi
25 Februarie

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), dar și fracțiunea PAS din Parlament și-au propus să modifice Legea cu privire la Spațiile Verzi și, în acest scop, astăzi, au organizat discuții publice pe marginea subiectului, transmite CURENTUL.

Fracțiunea PAS din CMC propune să fie elaborat un cadastru al spațiilor verzi și să fie făcută cartografierea acestora cu indicarea concretă a granițelor.

„Vrem să începem acest lucru de la parcurile centrale și, ulterior, ajungem la cele de pădure. Credem că ar trebui să începem cu spațiile verzi din cartiere, pentru că în aceste spații apar diverse blocuri și construcții. Construcțiile continuă să apară și chiar ocupă spațiile verzi foarte obraznic cu blocuri enorme. Pentru a pune capăt acestui lucru, noi credem că soluția ar fi elaborarea cadastrului spațiilor verzi care să facă și cartografierea acestora și să stabilească hotarele spațiilor verzi. Pentru aceasta noi venim cu un proiect de decizie, ce va fi pus pe ordinea de zi la următoarea ședință a CMC și vom insista ca să fie aprobat”, a menționat consilierul PAS, Angela Munteanu-Pojoga.

Autorii menționează că primul lucru pe care îl vor face este să-i solicite Primarului General să constituie un grup de lucru care să inițieze inventarierea spațiilor verzi, să identifice construcțiile ilegale în spațiile verzi și să constate încălcările și să atragă la răspundere persoanele vinovate.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților