[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS, despre inițiativa privind instituirea unui mecanism prin care petițiile colective ar putea ajunge în Parlament
17 Decembrie

Audieri publice pe marginea proiectului de lege privind instituirea unui mecanism prin care petițiile colective ce vor acumula 10 000 de semnături vor putea ajunge în dezbateri în plenul Parlamentului, astăzi, s-au desfășurat la Parlament, informează CURENTUL.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Blocul ACUM, Radu Marian, a oferit mai multe detalii. „Cetățenii vor putea semna pe hârtie și online. Va fi creat un web site. Este o practică preluată din Marea Britanie. Fiecare petiție va avea 60 zile la dispoziție pentru a acumula pragul de semnături. Dacă va acumula numărul de semnături va merge la comisia de specialitate, aceasta va decide continuitatea. Mai târziu, după aprobarea subiectului, va merge la biroul permanent”, a comunicat deputatul.

În același timp, Marian adaugă că va exista un regulament de funcționare a mecanismului. „Cetățenii vor putea semna o singură dată o inițiativă. Inițiativele civice repetate nu vor fi acceptate”, a susținut deputat cu privire la unele prevederi.

La eveniment au participat mai mulți reprezentanți ai societății civile, care și-au expus opinia privind crearea mecanismului. „Eu am făcut, în direct, modificări la proiectul de lege, în urma propunerilor. Noi vom face tot posibilul să votăm, dar este foarte important și suportul societății”, a conchis deputatul Radu Marian.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților