[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS: Dacă deputații din actualul Parlament ar fi de încredere, dizolvarea Parlamentului ar fi posibilă
30 Decembrie

„Dacă deputații din actualul Parlament ar fi de încredere și ceea ce spun ar corespunde cu ceea ce fac, dizolvarea Parlamentului ar fi posibilă în doi timpi și trei mișcări”, susține deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, informează CURENTUL.

„De exemplu, dacă am fi siguri că socialiștii sunt sinceri și-și doresc cu adevărat anticipate și nu ar umbla cu „suntem pentru anticipate, dar putem să votăm și un guvern de tranziție/salvare”, azi și mâine se poate convoca Parlamentul pentru a respinge cele două solicitări de învestitură, astfel încât în a 46-a zi din acest moment Parlamentul să fie dizolvat”, declară parlamentarul.

La fel, Litvinenco adaugă: „Dar de vreme ce nu avem această siguranță și este posibil, precum a spus Dodon, ca deputații socialiști să voteze chiar și pentru o „taburetcă” doar pentru a-și păstra fotoliile, continuăm să tot dezbatem și să căutăm modalități legale de dizolvare. Inclusiv de asta acest Parlament trebuie să plece în istorie și să ne amintim de el doar în vreun film horror produs în anii următorii ani”, a conchis parlamentarul.

Mihaela Conovali

 

Inapoi la arhiva noutaților