[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS către alegătorii din Hâncești: Nu participați la exit-poll
5 Martie

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) îndeamnă alegătorii din circumscripția nr. 38, Hâncești, care vor participa la alegerile parlamentare noi din 15 martie, să nu răspundă la întrebările adresate la ieșirea din secția de vot pentru sondajul exit-poll, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul Sergiu Litvinenco a menționat că, exist-poll-ul nu este unul necesar în contextul în care Comisia Electorală Centrală (CEC) poate oferi rezultatele după ora 21:00.

„Noi am avut 4 exit-poll-uri în R. Moldova. Am avut o perioadă lungă de timp când acestea nu s-au făcut. Motivul este că, CEC putea prin rețelele sale să prezinte rapid rezultatele alegerilor. Ne întrebăm care este rostul unui exit-poll în circumscripția nr. 38, având în vedere că rezultatele pot apărea după 21:15? Avem dubii că acesta se face pentru a manipula opinia publică”, a spus Sergiu Litvinenco.

Candidatul PAS în circumscripția Hâncești, Olesea Stamate a menționat că exit-poll-ul este un element al socialiștilor pentru a câștiga această campanie. „Vedem concurenții electorali care își permit să fraudeze alegerile prin cumpărarea alegătorilor și mituirea acestora. Asemenea tehnici am observat în diverse localități. PSRM folosește întreg arsenalul pentru a câștiga această campanie și acest exit-poll este unul din ele. Noi credem că el nu este necesar. Venim cu un îndemn către alegători: când mergeți la vot, nu participați la acest exit-poll. Nu vă lăsați manipulați de datele prezentate de acest sondaj, scopul acestuia este doar de manipulare”, a spus Olesea Stamate.

Amintim că, la 15 martie curent în circumscripția nr. 38, Hâncești, vor avea loc alegeri parlamentare noi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților