[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS: Avem multe legi votate ieri în Parlament care nu au avizul Guvernului
17 Decembrie

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) anunță că proiectele de legi votate ieri, la ședința Parlamentului, necesită a fi declarate neconstituționale, informează CURENTUL.

Președintele interimar al PAS, liderul fracțiunii în Parlament, Igor Grosu a declarat că, ieri noaptea, Dodon și Șor au transformat Parlamentul Republicii Moldova în peștera tâlharilor și hoților. „Au împărțit ceea ce nu le aparține”, a spus Grosu.

Deputatul Dan Perciun a vorbit despre schimbările din sănătate, ca urmare a ședinței de ieri a Parlamentului.

„De facto, ei au pus cruce pe sistemul farmaceutic din Moldova. Prețurile la medicamente vor crește. La fiecare colț de stradă vor fi câte o gheretă a lui Șor și va vinde medicamente de proastă calitate. La fel, au permis ca magazinele sociale ale lui Șor să se transforme în farmacii și să vândă medicamente fără prescripție”, a spus parlamentarul.

Ce ține de vârsta de pensionare, Perciun a declarat: „Ceea ce s-a votat este un simplu truc electoral înainte de alegerile anticipate”.

La rândul lui, deputatul Sergiu Litvinenco a comunicat: „Avem multe legi votate ieri în Parlament care nu au avizul Guvernului. Noi, astăzi, analizăm toate legile care au fost votate ieri de coaliția PSRM-Șor. Nu excludem că vom depune sesizări la Curtea Constituțională. Aceste legi trebuiesc declarate neconstituționale”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților