[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS anunță un nou proiect: Vine să amelioreze tulburările de pe piața petrolieră
11 August

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au înregistrat un proiect de lege care, potrivit lor, vine să amelioreze tulburările de pe piața petrolieră, informează CURENTUL.

Tulburările, potrivit PAS, au apărut ca urmare a adoptării în Parlament a Legii ex-deputatului Oleinic.

„Această lege a fost adoptată cu mai multe greșeli conceptuale și de formulare. Câteva exemple: unu – dintr-o greșeală de redactare a fost exclus dreptul agenților economici de a importa produsele petroliere, doi – agenții economici nu mai pot beneficia de prețuri reduse la cumpărarea angro a produselor petroliere și trei – legea actuală stabilește că agenții economici sunt cei care setează prețurile în baza marjei ANRE, însă aceasta presupune că agenții economici trebuie să aibă acces la cotațiile Platts, iar acest serviciu costă peste un million de lei pe an”, a spus deputatul Radu Marian.

Tot el a declarat că o altă problemă ține de faptul că au dispărut din comerț anumite tipuri de carburanți, care au proprietăți superioare. „În lumina acestor probleme, situația de pe piața petrolieră riscă să se destabilizeze și mai mult dacă nu se iau măsuri urgente”, a adăugat el.

Parlamentarul a mai spus că, acest proiect de lege este o soluție temporară. „Și noi admitem că nu este soluția ideală care va rezolva toate problemele din domeniu, de aceea în perioada următoare noi vom începe lucrul la o inițiativă legislativă mai complexă”, a conchis Marian.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților