[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS a semnat! Platforma DA: Mai avem nevoie de o singură semnătură pentru a ne convoca la Parlament
12 Octombrie

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău a anunțat că a fost, astăzi, la fracțiunea PAS și au semnat împreună cererea de convocare a Biroului Permanent al Parlamentului și Moțiunea Simplă împotriva activității Ministerului Afacerilor Interne, informează CURENTUL.

„Au fost răpiți 4 oameni de trupele paramilitare din regiunea transnistreană. Doi încă se află în beciuri și sunt supuși unui tratament inuman și degradant, despre drepturile omului nici nu putem discuta. Unuia dintre acești 4 deja i s-au adus învinuiri pentru așa-numita ,,trădare de patrie”. Astăzi am fost la colegii din PAS și am semnat împreună cererea de convocare a Biroului Permanent al Parlamentului și Moțiunea Simplă împotriva activității Ministerului Afacerilor Interne. Mai avem nevoie de o singură semnătură pentru a ne convoca la Parlament. Am încercat să discut cu deputații din PD, i-am îndemnat, după care i-am rugat să ne convocăm la Parlament pentru a face tot posibilul să scoatem din temnițe persoanele răpite. Nu am obținut nimic de la ei și am început să-l caut pe deputatul Denis Ulanov care e membru al Biroului Permanent și să-l rog să semneze cerere pentru a ne convoca și discuta cu MAI și SIS despre situația delicată. Nu pot da de el și presupun că doar din cauza înțelegerilor recente dintre Dodon și Șor în contextul prezidențialelor pentru unul și tergiversării unor dosare pentru altul”, a scris Plîngău, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, suntem în campania electorală și toți deputații vin la cetățeni cu discursuri frumoase. „Vă rog, unde-i întâlniți, spuneți-le despre cele 4 persoane răpite de grupările transnistrene și trimiteți-i să-și facă datoria în Parlament. Niște destine și familii pot fi salvate doar printr-o singură voință a Parlamentului. Asta-i deja bătaie de joc și nu mai poate fi numit stat, dacă nu eliberăm cât mai repede acești prizonieri ai regimului anticonstituțional și indiferenței noastre”, a mai scris deputatul.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților