[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS a adresat o serie de solicitări CEC referitor la votarea peste hotare în turul II
4 Noiembrie

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Galina Sajin, a anunțat că astăzi au depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) un demers cu privire la organizarea votării în afara țării pentru turul II al alegerilor prezidențiale, informează CURENTUL.

Ea a spus că au fost o serie de probleme, inclusiv din motiv că „nu se așteptau atâția oameni la vot”.

„Reprezentantul nostru a depus un demers la CEC cu privire la problemele cu care s-au ciocnit membrii noștri și alegătorii de peste hotare. Au existat mai multe buletine de vot de această dată, dar din cauza organizării defectuoase, nu s-a reușit absorbirea tuturor alegătorilor prezenți”, a spus Sajin, în cadrul unei conferințe de presă.

Deputata a spus că problemele țin de insuficiența secțiilor de vot, a personalului necesar și a calculatoarelor și scanerelor, lipsa unor persoane care să asigure ordinea afară etc.

Potrivit spuselor sale, PAS solicită deschiderea unor secții suplimentare de vot în România, Germania, Danemarca, asigurarea birourilor cu voluntari, care să organizeze mai bine procesul de vot, desfășurarea unei campanii de informare referitor la proces și în caz de prelungire a programului unei secții de vot etc.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților