[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul Verde Ecologist consideră necesară instituirea unui Comitet al salvării naționale
2 Aprilie

Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova solicită numirea unui Guvern de conciliere națională de tranziție, dizolvarea Parlamentului și organizarea cât mai rapidă a alegerilor Parlamentare anticipate, transmite CURENTUL.

Potrivit Declarației sale politice, PVE condamnă jocurile egoiste și antipopulare a partidelor parlamentare.

„La fel ca și în decembrie 2020 constatăm că situația pandemică COVID-19 se înrăutățește iar Guvernul în exercițiu nu are capacitatea și voința de a acționa eficient în această situație de criză. Majoritatea Parlamentară PSRM- Șor sfidează vădit însuși noțiunea de parlamentarism, democrația și interesele poporului. Comportamentul majorității legislatorilor, inclusive în cazul instituirii stării de urgență, a demonstrat cu lux de amănunte că acest Parlament nu are nimic în comun cu interesele naționale ale Republicii Moldova și ale acestui popor. Deciziile luate în ultima perioadă de acest for legislativ și de către Guvernul în exercițiu sunt în favoarea grupărilor politice oligarhice și criminale fără a ține cont de interesele naționale și a cetățenilor de rând. În timp ce în majoritatea țărilor lumii se atestă o îmbunătățire a stării pandemice, iar procesul de vaccinare se amplifică, în Republica Moldova situația epidemiologică se agravează”, menționează conducerea partidului.

PVE mai menționează că activitatea de mai departe a Parlamentului și a Guvernului în componența actuală este antinațională, antisocială și pune în pericol securitatea cetățenilor.

„Cerem numirea unui Guvern de conciliere națională de tranziție, dizolvarea Parlamentului și organizarea cât mai rapidă a alegerilor Parlamentare”, se spune în textul Declarației.

Totodată, Partidul Verde Ecologist cheamă toate formațiunile politice extraparlamentare și organizațiile societății civile la consolidare în vederea exercitării presiunii asupra formațiunilor politice care au format o majoritate în legislativ și au luat în captivitate toată țara. „Chemăm cetățenii Republicii Moldova la nesupunere civică deciziilor luate de acest for legislativ și de către acest Guvern în exercițiu, care acționează în favoarea grupărilor politico-oligarhice și criminale, ignorand sau tergiversand soluționarea problemelor concrete ale cetatenilor”, mai spun reprezentanții formațiunii.

Partidul Verde Ecologist consideră imperativ necesară instituirea unui Comitet al salvării naționale, organ de expertiză care să reunească reprezentanți ai forțelor politice și sociale cu verticalitate din întreaga țară, experți în diverse domenii, activiști și lideri de opinie, care să monitorizeze implementarea măsurilor anticriză, să preseze autoritățile, astfel ca acestea să urmărească exclusiv interesele oamenilor și să lanseze propuneri și inițiative concrete de intervenție urgentă în domeniile vieții sociale, economice și în sănătate, în vederea redresării cât mai rapide a situației.

„Suntem dispuși să inițiem consultări publice largi în vederea componenței și strategiei de activitate al acestui Comitet național”, se mai spune în Declarație.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților