[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul Șor oferă sprijin pentru peste 23 de mii de persoane! Astăzi a fost deschis al 11-lea magazin social din țară
1 Februarie

Un nou magazin social „Merișor” a fost deschis în Chișinău. Acesta se află în sectorul Buiucani, este al treilea din Capitală și al 11-lea din țară, transmite CURENTUL.

În prezența mai multor beneficiari care și-au primit săptămâna trecută cardul social, reprezentanții Partidului Șor au inaugurat noua unitate comercială, situată pe strada Alba Iulia 168.

În timpul ceremoniei, membrii formațiunii au susținut un briefing de presă în cadrul căruia au anunțat rezultatele proiectului social obținute până acum.

Așadar, „în prezent, de proiectul nostru beneficiază 23.094 de persoane, mai exact 23.094 de pensionari, oameni din categoriile social-vulnerabile ale societății”, a declarat membrul Consiliului Național Politic al Partidului Șor, Marina Tauber.

„Cel mai popular produs este desigur pâinea care costă doar doi lei și care, în magazinele obișnuite, nu poate fi găsită mai ieftin de trei, patru lei. De asemenea, am făcut un calcul cât costă alte cinci cele mai solicitate produse alimentare. Astfel, pentru un kilogram de pelmeni, unul de pulpe de pui, unul de orez, unul de paste făinoase și pentru un kilogram de biscuiți, pensionarii plătesc, în magazinele „Merișor”, aproximativ 103 lei, pe când aceleași produse, în magazinele obișnuite, îi costă cel puțin 138 de lei, cu peste 33 la sută mai mult” , a subliniat Tauber.

Totodată, aceasta a explicat „De ce noi, astăzi, putem să ne permitem să vindem produsele mai ieftin în medie cu 20 la sută decât pe piață? Răspunsul este simplu. “Magazinul Social” nu este un proiect comercial, iar datorită acestui fapt noi nu aplicăm un adaos comercial de 20 – 30%, ci cel mai mic posibil care să acopere doar cheltuielile lunare pentru activitatea magazinului: salariile angajaților, arenda, serviciile comunale”.

Prezent la eveniment, curatorul proiectului „Magazin Social” pe regiunea de Centru a țării, Vitalie Balinschi, a vorbit despre programul de dezvoltare a rețelei “Merișor” în următoarele săptămâni. „În prezent, au loc pregătirile pentru deschiderea a încă cinci magazine sociale în Capitală, astfel încât să asigurăm sprijin pentru câți mai mulți locuitori din Chișinău. Este vorba despre sectoarele Ciocana, Centru, Telecentru, Sculeanca și Botanica, unde recent a fost deschis deja un magazin”.

“De asemenea, după numeroase adresări și solicitări din partea familiilor defavorizate, vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități care locuiesc în orașul Bălți, am hotărât să deschidem, pentru început, și acolo, două magazine sociale în luna martie”, a mai declarat Balinschi.

Menționăm că, Partidul Șor continuă și extinderea activității magazinului social mobil. În prezent, acesta asigură cu produse alimentare și de primă necesitate la prețuri mici deținătorii de carduri sociale din zece localități din raionul Orhei. În această lună, numărul lor va fi suplimentat cu încă 12 sate din același raion.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților