[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul „ȘOR” invită cei mai buni specialiști să lucreze în Găgăuzia
19 Iulie

Comitetul Executiv al Găgăuziei va fi format din specialiști de înaltă calificare, angajați cu ajutorul unei companii internaționale specializate în recrutarea de personal pentru instituțiile publice. Inițiativa este coordonată de echipa lui Ilan Șor, care își dorește ca cei din conducerea regiunii să aibă cea mai eficientă structură din istorie.

Noul bașcan ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul, va avea o echipă dedicată de profesioniști, selectați în urma unui concurs riguros. Au fost recepționate și analizate peste 40 de CV-uri, iar candidații au fost intervievați, astfel încât pentru posturile de șefi de departamente să fie selectate cele mai bune 15 persoane. Candidații au fost evaluați de reprezentanți ai societății civile și de experți internaționali în management și recrutare.

Candidaților li s-a cerut să vorbească despre ei înșiși, despre realizările și calitățile lor profesionale, să dea exemple de proiecte de succes și să răspundă la întrebările comisiei. Unii candidați au venit cu strategii concrete și proiecte finalizate.

„Am deschis Harta literară Găgăuză, care este o bază foarte bună pentru studierea literaturii, în limba găgăuză și în limba rusă. Sunt multe proiecte noi pe care le-am lansat, sper că le vom putea realiza până la capăt, pentru că, de fapt, foarte puțini cercetători științifici se ocupă de studierea patrimoniului găgăuz. În special, avem foarte puțini doctori în acest domeniu. De aceea, astăzi am adus două proiecte foarte frumoase. Vreau să vi le arăt. Acesta este unul dintre cataloagele colecției rare – proiectul nostru cu Muzeul de Antropologie. Sunt mândru de acest proiect, pentru că Centrul nostru de cercetare, din păcate, nu este atât de cunoscut la nivel mondial, dar datorită acestor proiecte putem promova patrimoniul găgăuz”, – a spus unul dintre concurenți.

Scopul Comitetului Executiv este de a realiza proiectele promise în campania electorală și de a contribui la dezvoltarea autonomiei. Echipa lui Ilan Șor s-a remarcat întotdeauna prin profesionalism și neutralitate în desemnarea specialiștilor, indiferent de partidele din care provin sau de legăturile lor de familie. Acesta este motivul pentru care a fost angajată o companie internațională de renume pentru a selecta cei mai competenți profesioniști. Această abordare promite crearea celei mai puternice autorități executive din istoria Găgăuziei.

Ilan Șor a mulțumit personal tuturor participanților la acest proiect-pilot foarte important, subliniind că este necesar să învățăm cum să selectăm corect, personalul profesionist, în special pentru funcțiile publice.

„Din păcate, mai ales în spațiul post-sovietic, este foarte des întâlnit principiul că oamenii sunt numiți în funcții publice în baza apartenenței la un partid, a rudeniei și așa mai departe. Dar cred că este foarte important ca prin intermediul unor oameni profesioniști care pot ajuta la selecția candidaților și a unei comisii de oameni cu autoritate din regiune să încercăm să numim oameni de maximă calitate, profesioniști și puternic motivați pentru această funcție. Întrucât acest lucru este foarte important, chiar vă mulțumesc! Sper că această experiență ne va permite să construim un sistem de numiri la nivel de stat în întreaga autonomie, iar în viitor vom dezvolta un proiect în întreaga Moldovă, unde oamenii ne vor încredința acest tip de decizii. Vă mulțumesc tuturor foarte mult, stimați colegi, vă mulțumesc pentru activitatea foarte importantă de astăzi”, a spus Ilan Șor.

Bașcanul nou-ales, Evghenia Guțul, le-a mulțumit tuturor participanților la proiectul pilot pentru interesul înalt și dorința de a participa activ la gestionarea eficientă a regiunii. Evghenia Guțul a adresat cuvinte speciale de recunoștință lui Ilan Șor pentru această inițiativă importantă pentru Găgăuzia și pentru susținerea serioasă a proiectului.

Amintim că Ilan Șor a lansat această inițiativă încă în luna iunie, când a îndemnat persoanele cu experiență și abilități manageriale să expedieze CV-urile lor pentru a participa la concursul pentru posturile vacante în cadrul Comitetului Executiv al Găgăuziei. Ulterior, liderul echipei, Ilan Șor, a propus formarea unui consiliu incluziv, în cadrul căruia să fie implicați deputați locali, reprezentanți ai societății civile, primari și directori de instituții de învățământ pentru a selecta candidații la etapa finală.

Prin această inițiativă, membrii echopei lui Ilan Șor își demonstrează deschiderea de a lua decizii comune și de a guverna în cooperare cu toți cei interesați de viitorul Găgăuziei.

Echipa lui Ilan Șor este hotărâtă să facă tot posibilul pentru dezvoltarea ulterioară a Găgăuziei și este convinsă că formarea unui Comitet Executiv puternic va contribui la atingerea acestui obiectiv.

Inapoi la arhiva noutaților