[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul „ȘOR” insistă ca statul să compenseze integral diferența de tarif pentru gazele naturale și energia termică, pentru toți consumatorii
20 Octombrie

Fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” insistă ca statul să compenseze integral diferența de tarif pentru gazele naturale și energia termică, utilizate de către toți consumatorii casnici. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat la Parlament, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat de presă.

Într-un briefing de presă, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a accentuat că de compensații pentru gazele naturale și energia termică trebuie să beneficieze toți consumatorii casnici, indiferent de statutul social, și nu doar anumite pături sociale, mai exact, persoanele vulnerabile, așa cum a anunțat premierul Natalia Gavrilița. În caz contrar, țara și cetățenii vor fi aduși la colaps, a precizat Marina Tauber.

„Ce anume înțelege doamna prim-ministru prin cetățeni vulnerabili nu ne este clar, deocamdată. Cred că s-ar cere niște precizări în acest sens. Dar este evident că Guvernul caută modalități de a scăpa de ceilalți cetățeni și de a-i lăsa să se descurce singuri în fața acestei probleme complicate. Suntem deja la început de sezon rece, iar majoritatea oamenilor a pornit căldura. Deja din această lună, oamenii vor primi facturi pentru încălzire, iar la noi, știți bine, acestea nu sunt deloc mici. De exemplu, pentru un apartament cu două sau trei camere, oamenii achitau între 1 500 și 2 000 de lei lunar. O eventuală dublare sau triplare a sumelor din aceste facturi, pe fundalul creșterii exponențiale a prețului gazelor, îi va pune în mare dificultate pe majoritatea cetățenilor, în special pe cei cu venituri mici și medii, care sunt cei mai mulți”, a atras atenția deputatul Marina Tauber.

Mai mult, parlamentarul Partidului „ȘOR” a menționat că, dincolo de atitudinea discriminatorie în raport cu propriii cetățeni, compensarea cheltuielilor pentru facturi, conform criteriilor anunțate de Guvern, presupune multă birocrație și efort din partea oamenilor.

„Vorbim, în acest context, despre teancuri de documente și acte justificative și alte chestiuni umilitoare, care va demotiva o bună parte din potențialii beneficiari să apeleze la acest ajutor. Sau poate asta se și urmărește, demotivarea populației? E și asta o întrebare destul de pertinentă”, a declarat Marina Tauber.

Prin urmare, fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” insistă ca proiectul de lege privind compensarea integrală a diferenței de tarif pentru gazele naturale și energia termică, pentru toți consumatorii, să fie examinat la următoarea ședință a Parlamentului, mai exact, joi, 21 octombrie.

„Îndemnăm deputații din majoritatea parlamentară să analizeze atent solicitarea noastră și să nu o respingă din start așa cum fac de obicei. Dar dacă vor continua în același stil, să-și asume consecințele. Recent, cineva din majoritatea parlamentară ne asigura că economia Moldovei este pe plus. Dacă e așa, foarte bine. Înseamnă că putem găsi bani ca să acoperim această necesitate. Dacă nu, să-i căutăm în altă parte. Dar suntem obligați să-i găsim, pentru că vorbim despre o urgență națională!”, a adăugat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

Reamintim că, săptămâna trecută, majoritatea parlamentară a PAS a respins solicitarea Partidului „ȘOR” de a-l audia, în legislativ, pe prim-ministrul Natalia Gavrilița, pe subiectul alimentării cu gaze naturale.

Inapoi la arhiva noutaților