[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul „Șor” cere prestații lunare pentru fiecare copil, până la 18 ani
21 Octombrie

Deputații din fracțiunea Partidului „Șor” au înregistrat un proiect de modificare a legii privind prestațiile sociale pentru copii. Ei cer ca fiecare copil să primească prestații lunare în sumă de circa 200 de lei, pe care le va putea utiliza la atingerea vârstei de 18 ani, informează CURENTUL.

„Conform datelor statistice, circa 560 mii din populația țării sunt copii, fiecare a cincea persoană din țară are o vârstă mai mică de 18 ani. Mai mult de 30 000 sunt copii nou-născuți. Numărul nou-născuților este de 11,7 la 1000 de locuitori – cel mai mic număr pentru ultimii 5 ani. Există riscul că statul nostru va dispărea”, a declarat deputatul Reghina Apostolova, în cadrul unui briefing de presă.

Ea a spus că, la atingerea vârstei de 18 ani, tinerii vor putea folosi acești bani pentru studii sau alte scopuri, și vor fi motivați să rămână în țară, să nu plece peste hotare.

În acest sens, deputatul a îndemnat colegii din Parlament să susțină proiectul de lege în așa fel ca Guvernul, prin intermediul Ministerului de Finanțe, să găsească resursele financiare necesare pentru a le introduce în Bugetul de Stat pentru anul 2022.

Cristina Jicol

Inapoi la arhiva noutaților