[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul Șor: Autoritățile raionale limitează accesul pensionarilor la produse alimentare ieftine
26 Martie

Comisiile pentru Situații Excepționale din raioanele Ungheni, Călărași și Florești au dispus interzicerea activității Magazinelor Sociale mobile pe teritoriul acestor raioane în contextul măsurilor ce țin de prevenirea răspândirii COVID-19. Compania „Magazine Sociale” nu este de acord cu măsura, calificând-o drept abuzivă. În rezultatul acesteia mii de cetățeni din categoriile social-vulnerabile nu vor mai avea acces la produse de primă necesitate la prețuri accesibile, transmite CURENTUL.

SRL „Magazine Sociale” precizează că măsura se referă la 150 de localități din raioanele Ungheni, Călărași și Florești (Ungheni -54 de localități; Călărași – 34 și Florești – 50).

Totodată, compania care gestionează magazinele mobile și-a exprimat dezacordul cu deciziile autorităților respective.

Este de remarcat în context că într-un răspuns al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor dat la o solicitare a SRL „Magazine Sociale” se menționează că, reieșind din reglementările impuse de autoritățile naționale la comercializarea produselor alimentare, în contextul pandemiei de Coronavirus, vânzarea alimentelor prin intermediul unităților mobile nu este interzisă.

SRL „Magazine Sociale” susține că deciziile respective au făcut ca mii de cetățeni cu venituri reduse să nu aibă acces al produse accesibile în timpurile dificile prin care trece acum țara și cetățenii.

Compania cere autorităților din cele trei din raioane, dar și din unele primării care intenționează să dispună suspendarea activității Magazinelor sociale, să-și revizuiască deciziile și să se ghideze cu strictețe de dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a R. Moldova.

SRL „Magazinele sociale” asigură populația din localitățile îndepărtate produse alimentare proaspete la preț accesibil.

Unitățile comerciale din cadrul rețelei de magazine sociale sunt singurele din țară care, în ultima perioadă, nu au operat cu majorarea speculativă a prețurilor. Magazinele sociale au fost deschise la inițiativa liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Primul magazin social a fost deschis în 2015. În prezent, rețeaua de magazine sociale are circa 300000 de beneficiari.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților