[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul „Șor” atrage atenția la unele tentative de excludere a candidatului său din cursa electorală la Hâncești
28 Februarie

Partidul „Șor” atrage atenția și astăzi asupra unor tentative de excludere a concurentului său electoral de la Hâncești, Vitalie Balinschi, de această dată de către unii membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC), transmite CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul Denis Ulanov a menționat că acțiunile întreprinse dau dovadă de îndeplinirea unor ordine de răfuială politică dictate de președintele țării.

„Unii membri ai CEC s-au transformat în procurori. În loc să motiveze un demers nevinovat, tergiversează adoptarea unei Hotărâri și inventează noi acuzații”, a spus deputatul.

Reprezentantul partidului la CEC, Victor Banari, a oferit mai multe detalii despre demersul în cauză. „La 1 februarie, la Hâncești, a avut loc o Conferință teritorială a partidului, unde au participat membrii de partid. La 3 februarie, prin intermediul liderului PL, Dorin Chirtoacă, a fost depus un demers la CEC cu privire la transportarea organizată a alegătorilor la Orheiland și acțiuni de corupere. La primă ședință de examinare, CEC a purtat o corespondență, la 25 februarie membrul CEC, Maxim Lebedinschi, a menționat că nu este un demers, dar o sesizare și ea trebuie examinată. Au încercat să amâne adoptarea deciziei prin intermediul unor întrebări voalate. Se tergiversează intenționat examinarea cazului cu scopul de a adopta o Hotărâre pentru a fi exclus Balinschi din cursă și să meargă în instanță”, a spus Victor Banari.

În context, membrii Partidului „Șor” atenționează opinia publică despre fărădelegile care se întâmplă și va anunța misiunile diplomatice acreditate în țară asupra derapajelor antidemocratice.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților