[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul „Renaștere” va depune mai multe plângeri la CEC. Natalia Parasca: Ne aflăm sub o presiune fără precedent
9 Octombrie

Liderul Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, spune că formațiunea se află sub presiune din cauza partidului de la guvernare și că va depune plângeri la Comisia Electorală Centrală, informează CURENTUL.

De asemenea, partidul a făcut apel și la observatorii internaționali, la Consiliul Europei și la misiunea OSCE pentru a evalua corect acțiunile autorităților.

Natalia Parasca a menționat că, cu o lună înainte de alegeri, situația în țară poate fi descrisă ca „tu poți face totul pentru ai tăi, iar noi ceilalți putem face totul conform legii”.

„Partidul de guvernământ, PAS, poate tipări materiale de campanie înainte de începerea campaniei. PAS poate distribui materialele de campanie în raioane, utilizând capacitatea întreprinderii de stat „Poșta Moldovei”. Chiar și prim-ministrul Dorin Recean poate face campanie pentru PAS, ca și cum nu ar mai exista probleme și griji în țară.

Să recunoaștem, orice concurent electoral ar fi fost eliminat din cursa electorală până acum pentru astfel de infracțiuni. Oricine, dar nu și PAS.

În același timp, activitățile partidelor de opoziție au fost complicate la extrem. Ne aflăm sub o presiune fără precedent. Candidații noștri – Alexandru Nesterovschi, candidat la funcția de primar la Bălți, și Irina Lozovan, candidat în funcția de primar la Ocnița – au fost supuși unor dosare penale fabricate. Ei îi țin în arest pentru a-i împiedica să facă campanie.

Guvernul face presiuni asupra agenților economici pentru a nu face afaceri cu partidele din opoziție. Există puncte de control în tipografii pentru a se asigura că nu sunt tipărite produse de campanie pentru opoziție.

Avocații noștri documentează cu atenție fiecare caz de utilizare a resurselor administrative și de încălcare a legislației electorale de către candidații PAS”, spune Natalia Parasca.

Inapoi la arhiva noutaților