[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul Nostru a informat Consiliul Europei despre toți prizonierii politici din R. Moldova
27 Aprilie

Delegația „Partidul Nostru“, a informat Consiliul Europei despre represiunea politică a tuturor prizonierilor politici din Republica Moldova, transmite CURENTUL.

„Ideea fundamentală a reuniunii noastre este presiunea autorităților asupra opoziției. Bineînțeles, și discutăm și situația prizonierilor politici din țara noastră. Toți cei cu care organizăm întâlniri, sunt îngrijorați ce se întâmplă în Moldova“, – a declarat primarul orașului Râșcani, Victor Bogatiko.

În același timp, potrivit consilierului raionului Fălești, Eduard Pleșca, în toamna acestui an, Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului va sosi în Moldova într-o vizită de lucru. Nils Muižnieks și-a exprimat, de asemenea, dorința de a se întâlni cu reprezentanții locali aleși din „Partidul Nostru“, pentru a afla din „prima sursă modul în care drepturile sunt încălcate în Republica Moldova“.

Consiliul Europei a fost, de asemenea, informat cu privire la arestările iminente pe baza unor cauze penale fabricate, în special împotriva vice-președintelui „Partidului Nostru“, consilierul municipal Chișinău, Nicolae Țipovici și primarul Râșcani Victor Bogatiko.

„Autoritățile folosesc toate mijloacele să ne preseze. Suntem conștienți de faptul că pe numele meu este emis un mandat de arest și, este posibil, ca ajungând la Chișinău să fiu arestat”, a adăugat Victor Bogatiko.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților