[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul Liberal Reformator condamnă conflictul armat de pe Nistru
1 Martie

Partidul Liberal Reformator (PLR) condamnă conflictul armat de pe Nistru, care a avut loc cu 25 de ani în urmă, și consideră că ocuparea regiunii transnistrene a R. Moldova este nu doar vina Federației Ruse, dar și clasei politice care a fost la guvernare în toți acești ani, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat, PLR susține că problema transnistreană a fost și rămâne o povară grea, care apasă R. Moldova.

„Zona de ocupaţie este focar al corupţiei, traficului de arme, al instabilităţii naţionale şi regionale. Este zona în care clanuri mafiote de pe ambele maluri ale Nistrului se îmbogăţesc, iar simplii plătitori de impozite se sufocă din cauza sărăciei”, scrie în comunicat.

Totodată, Partidul Liberal Reformator este convins că doar o putere politică necoruptă şi devotată intereselor naţionale poate aduce soluţii eficiente de redresare a situaţiei în regiune şi de eliberare a teritoriului ocupat. „Internaţionalizarea problemei, implicarea în procesele de soluţionare paşnică a partenerilor de dezvoltare din SUA şi Europa sunt repere sigure în această direcţie”, mai spun liberal-reformatorii.

De asemenea, PLR a adus un omagiu eroilor căzuți în război:

„Glorie eroilor căzuţi pentru Independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Veşnică amintire bravilor poliţişti, ostaşi în termen şi voluntari care au căzut pe câmpul de luptă în numele libertăţii”.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților