[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partid: Fără alegeri nu vom putea rupe niciodată acest cerc vicios
15 Aprilie

„Parlamentul trebuie dizolvat, iar în loc să fie ales un organ legislativ nou. Este o decizie legitimă și corectă pentru că întrunește toate condițiile prevăzute de Constituție privind dizolvarea Parlamentului, care demult nu mai este reprezentativ”, se arată într-o declarație a Partidului Nostru, în urma deciziei Curții Constituționale (CC) de astăzi, informează CURENTUL.

„Republica Moldova se află într-o criză economică și socială profundă, ieșirea din care se poate face numai prin curățarea, în primul rând, a Parlamentului, în care trebuie să vină oameni capabili să ofere soluții, să gestioneze lucrurile, inclusiv pandemia de coronavirus”, se arată în același comunicat al Partidului.

Totodată, cei de la Partidul Nostru susțin că, având în vedere situația epidemiologică, campania electorală trebuie desfășurată cu respectarea tuturor normelor sanitare.

„Majoritatea deputaților din acest Parlament, aleasă în baza unui sistem vicios (sistemul electoral mixt) se țin de putere nu pentru că nu mai pot de dragul oamenilor, ci de dragul banilor care le vin din schemele implementate în mai toate întreprinderile, instituțiile și structurile statului. Fără alegeri nu vom putea rupe niciodată acest cerc vicios și nu vom putea dezrădăcina sistemul mafiot și corupt, care s-a înfipt atât de adânc în țara noastră. Mulți nu cred că aceste alegeri vor aduce mai multă dreptate și schimbări spre bine, dar după decizia de azi a Curții Constituționale, anume voi, cetățenii, sunteți cei care veți putea îndrepta cursul vieții în Republica Moldova. Vom trăi așa cum veți vota”, declară reprezentanții Partidului.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților