[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou partid, constituit în Republica Moldova. Simbolica – un clopot!
22 Iulie

Un nou partid politic – APEL (Apărarea Persoanei Este Lege), a fost lansat, astăzi, în Republica Moldova, informează CURENTUL.

Președintele grupului de inițiativă, Ghenadie Buzilă, a declarat că, Congresul va avea loc pe 11 august curent.

„Astăzi dăm start și lansăm un partid, lansăm un partid al oamenilor și pentru oameni. E un partid fără ideologii și teorii politice învechite, un partid nou, care se va ocupa de problemele și viața oamenilor și va lucra pentru oamenii din RM. Denumirea partidului ne vorbește despre direcțiile și orientarea socială a activității partinice de bază – activitatea pentru om și rezolvarea prolemelor lui. APEL se descifrează – Apărarea Persoanei Este Lege”, a precizat el.

Potrivit lui Ghenadie Buzilă, la moment sunt deja procesele verbale ale ședinței grupului de inițiativă despre constituirea partidului.

„Avem aprobate de către Agenția Servicii Publice denumirea și simbolica partidului – un clopot. Astăzi, venim să propunem societății un proiect politic nou, care se vede la ora actuală de o necesitatea vitală pentru locuitorii RM. Scopul nostru este de a crea o societate nouă, unde omul să fie prioritar în raport cu statul, și nu invers. Noi ne dorim să avem o viață mai bună și o relație echitabilă în raport cu organele administrative ale statului. Astăzi apelăm la societate și chemăm la trezire și consolidare, la unire forțele de bună credință, pentru implementarea partidului în viață, pentru construirea societății noi, prospere social, politic și economic. APEL propune, prin acțiunile sale, un sistem permanent bine structurat, care este axat pe apărarea drepturilor oamenilor, proprietății private, libertății și bunului public”, a mai spus Buzilă.

De menționat că, din grupul de inițiativă face parte și scriitoarea Tatiana Dabija.

Andriana Cheptine  

 

 

Inapoi la arhiva noutaților