[ X ]
[ X ]
[ X ]
Parlamentul s-ar putea convoca în sesiune extraordinară
16 Ianuarie

Biroul permanent va examina astăzi solicitarea de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară în perioada 17-18 ianuarie 2024.

Inițiativa de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară este motivată de necesitatea de a promova urgent o serie de acte normative care să reglementeze probleme ce țin de evaluarea integrității instituționale, reforma în domeniul justiției, a legislației electorale și a partidelor politice. În cererea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, depusă la Biroul permanent, se menționează și despre necesitatea de a fi examinate unele proiecte de acte normative de importanță social-economică și politică pentru Republica Moldova, care urmează a fi adoptate și aplicate în regim de urgență.

Proiectul ordinii de zi pentru sesiunea extraordinară a Parlamentului urmează a fi aprobat astăzi de Biroul permanent.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care Parlamentul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiuni extraordinare sau speciale, la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a unei treimi din deputaţi. Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Inapoi la arhiva noutaților